Kost & Träning

Kost & Träning

Vill du veta hur mycket av din kropp som består av fett? Vet du hur mycket fettfri kroppsmassa du har?

Vanligtvis när man försöker gå ned i vikt är att man rasar i vikt första veckan och eller andra för att helt avstanna därefter! Det som har hänt är att man går ned i den fettfria kroppsmassan och inte fettet. Efter 1-2 veckor får kroppen signaler på svält och hela fettförbränningen stannar av helt och inget händer förutom att man blir sjuk.

Målet med en fettmätning är att se till att den fettfria kroppsmassan blir konstant och att kroppen gör sig av med kroppens fett.

Mätningen sker med Harpenders kalipermätare och du får med dig alla resultat på en datautskriven utskrift att jämföra med vid nästa tillfälle.

En mätning är ingen mätning tills man har något att jämföra med så första mätningen görs samtidigt som vi pratar om hur du har tänkt lägga upp det! Oavsett diet och kostplan så skriver du upp på ett ungefär hur det går och sedan ses vi 2 veckor senare för att göra en mätning till. Denna för att kontrollera att rätt kroppsmassa försvinner! Det är ju trist att köra i flera veckor och inte veta hur det egentligen går och varför allt stannar av…

//]]>